zondag 20 mei 2012

speltkoekjes

Vanmiddag koekjes gebakken van speltbloem
Spelt is een oergraan die een beetje in de vergeet hoek is geraakt.
Maar die nu weer in opmars is ,door zijn waardevolle vitaminen en mineralen.

Met speltmeel kun je ook heerlijk brood bakken,het levert een vast brood op en heerlijk van smaak.
 Het is  best wel de moeite waard om eens te googlen op spelt meel
Zelf heb ik dit ook via ,via en ben meteen overgestapt op dit bloem
Het is wel iets moeilijker te bereiden,maar het is de moeite waard.

Dit recept heb ik gevonden en vanmiddag gemaakt:

200 gr.speltbloem
75 gr.rietsuiker
100 gr.roomboter ( margarine )
1 ei.
3 eetlepels kokos

Alles kneden en uitsteken ,de bovenkant iets vochtig maken en dan in de kokos drukken

+/- 20 min. in de oven  op 180 gr

Lekker koekje netjes op een oude schaal van m'n schoonmama

1 opmerking:

Marga zei

Die zien er heerlijk uit Lenie. Ga het zeker eens proberen. Heb nog zo een leuke uitsteekvorm voor koekjes (van een ezeltje) ;0)